Tyrnitorttu ilman uunia
Tyrnitorttu on todella upea jälkiruoka mihin tahansa tilaisuuteen. Tämä hienostunut ja aromikas juustokakku on helppo valmistaa, ja se tekee takuulla vaikutuksen kaikkiin, jotka sitä maistavat.
Ainekset
Pohja:
100 g kaurakeksejä esim. Digestive
50 g sulatettua voita
2 rki kaakaojauhetta
Murenna keksit ja sekoita joukkoon kaakao ja voisula. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle piukkaan ja valmista täyte. Pohjasta tulee erityisen hyvä, jos paistat sitä 10 min 150 asteisessa uunissa. Jäähdytä hyvin.
Täyte:
2 dl tyrnimehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)
2 keltuaista
2 dl sokeria
2 valkuaista
2 dl kermaa
4 liivatelehteä
Valmistus
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna puolet tyrnimehusta kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan tyrnimehuun. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat hyvin liuenneet. Lisää sitten loput mehut seokseen ja anna jäähtyä kunnolla.
Sekoita keskenään juusto, keltuaiset ja sokeri. Lisää jäähtynyt liivatemehu joukkoon ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte tasaisesti irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään muutama tunti tai mieluiten yön yli. Koristele valmis torttu tyrnimarjoilla, suklaarouheella tai muilla koristeilla.
Voi halutessasi terästää täytteen makua tilkkasella likööriä. Esim. Cointreau tai Tyrni sopivat tähän tarkoitukseen hyvin.
Tyrnitortun voi valmistaa juhliin päivää tai kahta ennen. Maku paranee jääkaapissa.
Lämpimin terveisin,
Anneli