Tyrnikermavanukas
Tyrnikermavanukas on samettisen pehmeä jälkiruoka, jossa ei käytetä liivatetta hyytymiseen. Vanukas on helppo valmistaa muutamasta raaka-aineesta.
Ainekset
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl tyrnimehua
1 tl vanilijasokeria
Valmistus
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja keitä noin 2 - 4 minuuttia samalla sekoittaen.
Ota kattila pois liedeltä ja sekoita noin ruokalusikallinen seosta tyrnimehun joukkoon. Kermaseos juoksettuu happaman tyrnimehun ansiosta.
Kaada tyrniseos ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää joukkoon vanilijasokeri.
Jaa tyrnikermavanukas laseihin tai pieniin maljoihin ja anna hyytyä 2 - 3 tuntia jääkaapissa.
Tyrniterveisin,
Ville