Tyrnimarmeladi
Tyrnimarmeladit ovat makeita naposteltavia, jotka sopivat kahvipöytään, lastenkutsuille tai vaikka energiakarkeiksi urheiluun.
Ainekset
- 2 dl tyrnimehua
- 3 dl vettä
- 5 dl sokeria
- 2 rkl agar agar -jauhetta
Valmistus
Mittaa tyrnimehu, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen ja sekoita hyvin. Keitä marmeladilientä kaksi minuuttia.
Kaada seos tasapohjaiseen vuokaan jäähtymään ja hyytymään. Hyydytä marmeladilevyä huoneenlämmössä tai viileässä 2 tuntia.
Leikkaa hyytynyt marmeladilevy paloiksi. Anna palojen kuivua leivinpaperin päällä vielä muutaman tunnin ajan. Kääntele paloja välillä.
Kun marmeladipalojen pinta on kuiva, kierittele palat sokerissa.
Säilytä tyrnimarmeladit huoneenlämmössä.
Lämpimin terveisin,
Anneli