Reseptit ja käyttövinkit

draw01

Tyrnitorttu karppaajan tapaan

Tämä ohje on muunnelma edellisestä ohjeesta. Sokeri ja jauhot on korvattu muilla aineilla ja sisältää siksi vain hyvin vähän hiilihydraatteja.

Pohja:
  • 80-100g hasselpähkinä- tai mantelijauhetta
  • 80-100 g hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
  • 25 g sulatettua voita
  • 1 muna
  • ripaus steviaa tai muutama tippa Hermesetasta
  • 0,5 tl kanelia

Jos haluat suklaanmakuisen pohjan, lisää kaakaojauhetta makusi mukaan. Käytä silloin mieluummin mantelia kuin hasselpähkinää ja kanelin voi jättää pois.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan kokoinen pala. Taputtele seos vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa kunnes pohja on saanut vähän väriä. Jäähdytä hyvin.

Täyte:
  • 2 dl tyrnimehua
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa esim. Viola
  • 2 keltuaista
  • 2-3 tl Hermesetas makeutusnestettä tai muuta makeutusainetta makusi mukaan
  • 2 valkuaista
  • 2 dl kermaa
  • 4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna puolet tyrnimehusta kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan tyrnimehuun ja sekoita kunnes ne ovat hyvin liuenneet. Lisää sitten loput mehut joukkoon ja anna seoksen jäähtyä kunnolla.

Sekoita keskenään juusto, keltuaiset ja makeutusaine. Lisää jäähtynyt mehu joukkoon ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte tasaisesti vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään muutama tunti tai mieluiten yön yli. Koristele valmis torttu tyrnimarjoilla tai suklaarouheella tms.

Voi halutessasi terästää täytteen makua tilkkasella likööriä. Esim. Gointreau tai Tyrni sopivat hyvin.

Torttu on kätevä kuljettaa vuoassaan ja sen voi valmistaa juhliin päivää tai kahta ennen.