Reseptit ja käyttövinkit

draw01

Tyrnitorttu ilman uunia

Pohja:
  • 100 g kaurakeksejä esim. Digestive
  • 50 g sulatettua voita
  • 2 rki kaakaojauhetta

Murenna keksit ja sekoita joukkoon kaakao ja voisula. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle piukkaan ja valmista täyte. Pohjasta tulee erityisen hyvä, jos paistat sitä 10 min 150 asteisessa uunissa. Jäähdytä hyvin.

Täyte:
  • 2 dl tyrnimehua
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa esim. Viola
  • 2 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 valkuaista
  • 2 dl kermaa
  • 4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna puolet tyrnimehusta kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan tyrnimehuun ja sekoita kunnes ne ovat hyvin liuenneet. Lisää sitten loput mehut joukkoon ja anna seoksen jäähtyä kunnolla.

Sekoita keskenään juusto, keltuaiset ja sokeri. Lisää jäähtynyt mehu joukkoon ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte tasaisesti vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään muutama tunti tai mieluiten yön yli. Koristele valmis torttu tyrnimarjoilla tai suklaarouheella tms.

Voi halutessasi terästää täytteen makua tilkkasella likööriä. Esim. Cointreau tai Tyrni sopivat hyvin.

Torttu on kätevä kuljettaa vuoassaan ja sen voi valmistaa juhliin päivää tai kahta ennen.